Veel gestelde vragen en adviezen

Hoe kan ik het beste mijn betonnen blad onderhouden?

Het blad kunt u reinigen met water en citroenvrije zeep. Uw betonnen blad is standaard gecoat waardoor het vlek arm is geworden en intrekken van vloeistof bemoeilijkt. Hoe sneller u wat u gemorst heeft verwijderd, hoe beter dit uiteraard is. U kunt het blad het beste schoonmaken met een niet al te agressief schoonmaakmiddel. Het is geen probleem om het met veel water te reinigen. Houdt u er wel rekening mee dat het blad wat tijd nodig heeft om te drogen. Het gebruik van schoonmaakmiddelen met citroen en schuurmiddelen wordt afgeraden! Test een schoonmaak middel altijd vooraf op een niet zichtbare plaats van het blad.

Kan ik mijn betonnen blad extra beschermen tegen vlekken?

Uw betonnen blad is standaard vanuit de fabriek behandeld met een speciale coating. Uw blad is door de coating bij normaal huishoudelijk gebruik vlekarm. Helaas niet vlek vrij, maar dat zijn maar heel weinig werkbladen. Een middel aanbrengen op het blad voor extra bescherming is dus niet nodig. Door datgene wat gemorst is direct weg te nemen voorkomt u het intrekken in de coating. 

Gebruik altijd onderzetters

Veel keukenbladen zijn van huis uit zeer warmtevast. Toch zijn de meeste bladen niet bestand tegen alle temperaturen. Een pan die direct van het kooktoestel komt, kan meer dan 350 graden Celsius zijn en dat is heet genoeg om nagenoeg elk blad aan te tasten. Daarom is het aan te bevelen altijd onderzetters te gebruiken als u aan het aanrecht werkt.

Werk standaard met snijplanken

Hoe krasbestendig uw blad ook is, snijdt u liever niet rechtstreeks op het bladoppervlak. Om beschadigingen die zich niet meer laten herstellen te voorkomen, kunt u beter met snijplanken werken. Bovendien is dat veel beter voor uw messen.

Kan ik (schilders)tape plakken op mijn betonnen keukenblad om te verven of af te kitten?

Als uw blad gecoat is (wat bij ons standaard is) kunt u GÉÉN schilders tape op het blad plakken. De lijmlaag op het tape en de coating gaan niet altijd samen waardoor de coating los kan komen. Er wordt hier ook geen garantie op gegeven!

Moet ik rekening houden met kleurverschillen?

Voor nagenoeg elk keukenblad, zeker bladen waarin natuurlijke materialen zijn verwerkt, geldt dat er vrijwel altijd nuanceverschillen zijn tussen bladen uit verschillende productseries. Bestel daarom verschillende bladdelen en eventuele achterwanden, tafelbladen en vensterbanken gelijktijdig. Er wordt dan zorg voor gedragen dat de afwijkingen tot een minimum beperkt blijven.

Kan mijn blad gerepareerd worden als er een stukje is afgebroken?

Onze servicemedewerkers kunnen de meeste schades keurig repareren. U blijft dit helaas wel wat zien door de iets afwijkende kleur en evt. reliëf verschil.

Ik heb een klein gaatje of een (krimp)scheur(tje) in het blad gevonden. Heb ik hier garantie op?

Door het droogproces, het transport en/of de montage kunnen (haar)scheuren(tjes) ontstaan. Helaas kunnen wij dit niet 100% voorkomen. Door de reactie van water en cement komt er warmte vrij. Als de temperatuur in het beton weer daalt, wil het beton krimpen, waardoor er haarscheuren(tjes) kunnen ontstaan. We kunnen dit bij u komen behandelen, zodat de (krimp)scheuren(tjes) gedicht zijn. In het blad kunnen soms enkele gaatjes/luchtbelletjes voorkomen, veroorzaakt door het toegevoegde water in de mortel. Deze gaatjes worden door het onderhoudsmiddel voldoende gedicht. (Krimp)scheuren(tjes) of luchtbelletjes hebben verder geen negatieve invloed op de kwaliteit van uw blad.

(Haar)scheuren(tjes) en/of kleine luchtbellen zijn eigenschappen van het product. Als dit in uw blad voorkomt heeft u géén recht op een nieuw blad. Wel heeft u recht op 1 jaar garantie, en zullen wij dit kosteloos bij u komen behandelen. 

Aanbieding

Lorreine 1534R € 469,00 € 299,00
© 2011 - 2018 Interieur Betondesign | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel